imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Режим за заштеда на батеријата на Apple Watch


Капацитетот на батеријата на Apple Watch е калибриран на одприлика 1,5-2 дена, што исто така зависи од тоа колку интензивно користите одредени функции. Што се случува ако заборавивте да го наполните?

Во принцип, врз основа на мојот начин на живот, мојот сопствен Apple Watch преживува цел ден без полнење, а јас само го приклучувам кабелот за полнење вечерта со процент на батерија од 20-30%, по тренинг од половина час. Времето на батеријата, се разбира, зависи од секоја индивидуа, на пример, ако тренирате неколку часа на ден, најверојатно ќе го проверувате Вашиот пулс почесто. Или може да се случи да го следите спиењето, го користите дисплејот со целосна осветленост или само како да го притиснете часовникот наместо да го полните.

Еден корисник, како мене, може да има проблеми со нивото на батеријата, ако тој се случи да заборави да го наполни по целоноќно журкање. Што се случува тогаш? Благодарение на режимот за заштеда на енергија, часовникот не е исклучен, наместо тоа, неговите функции се менуваат: на овој начин функциите на паметен часовник се губат. Ако нивото на батеријата е под 10%, тогаш Apple Watch прашува автоматски дали сакате да се префрлите во Power Reserve режим. Ако одговорот е да, се губат следниве функции:

● Нема следење на пулсот
● Нема врска помеѓу Apple Watch и iPhone
● Нема известувања или дојдовни повици
● Нема пристап до апликации
● Нема пресметки или обработка на податоци
● Нема врска со WiFi

Со еден збор, ги изгубивте сите функции за да ја зачувате батеријата празнење. Всушност, ја изгубивте скоро секоја функција, бидејќи точката во режимот за заштеда на енергија е дека сè уште Ви го покажува времето. Сепак, на дисплејот нема да го видите Мики Маус, но се појавува пристоен знак. На овој начин, нивото на батеријата од 10% ќе биде доволно за целиот ден.

Режимот за заштеда на енергија не може да се користи само кога постои итен случај, лесно можете да го достигнете од Контролниот центар со повлекување нагоре. Допрете ја иконата за процент, а потоа повлечете го знакот за режимот за заштеда на енергија.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.