imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Скенирајте QR кодови преку Контролниот центар


iOS 11 претстави функција која ви овозможува читање на QR кодови со помош на камерата и без апликации од трети страни. iOS 12 тоа би можел да го надмине со додавање на опција во Контролниот центар, која би можела да се употребува дури и ако апликацијата камера не е достапна.

Еве како можете да ги скенирате кодовите со помош на Контролниот центар:

  1. Отворете Поставки.
  2. Изберете Контролен центар, па Прилагоди контроли.
  3. Допрете ја зелената икона “+” кај опцијата Скенирај QR код за да ја додадете на листата на вклучени апликации.

Употреба на апликацијата:

  1. Повлечете нагоре за да го отворите Контролниот центар.
  2. Допрете ја иконата Скенирај QR код.
  3. Ставете го телефонот или таблетот над QR кодот како да го снимате со камера.
  4. Штом вашиот уред го препознае кодот, ќе се појави скокачко известување на врвот на екранот, и ќе ве одведе на линкот до кој води QR кодот.

Дополнителен совет: За уредите со 3D Touch опција, поцврсто притиснете ја конатс Камера и ќе се појави опцијата Скенирај QR код.

Не е толку тешко, зарем не?

Изво: iDownloadBlog

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.