imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Создадете гласовни белешки со вашиот Apple Watch


Една од најдобрите функции на Apple Watch е фактот дека можете да создадете гласовни белешки благодарение на неговиот вграден звучник и микрофон. Еве ги најдобрите апликации за тоа.

Во денешно време не е посебно популарно да се создаваат гласовни белепшки, но постојат некои подрачја на работа и учење за кои може да ви биде корисно да имате уред за снимање звуци на вашиот зглоб.

Јас го користам Just Press Record, бидејќи овозможува создавање на нови гласовни белешки само со еден допир на Apple Watch. Оваа апликација можете да ја преземете од iOS App Store и автоматски ќе се инсталира на вашиот часовник.

Нејзината најдобра функција е тоа што не треба да користите iPhone со неа – доволно е да имате Apple Watch на рака, а тој ќе почне синхронизација со iPhone штом ќе се најдат во досег еден со друг. Исто така, ме изненади колку звукот на снимката на Apple Watch испадна чист.

Преземете ја Just Press Record од iOS App Store (Универзална, 4,99 долари)

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.