imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Соработката во реално време пристигна во Office за Mac


Пристигна верзијата 16.9 на системот Microsoft Office 2016 за Mac, која им нуди прилично добра функција на корисиците на Mac. Отсега, можете да ги уредувате своите документи во соработка со реално време.

Секој од нас користи различни програми за уредување на документи. Прашање на вкус е кои од нив ќе ги изберете. Во канцеларија, ние го избираме – и не само поради матичниот фактор – светото тројство кое се состои од Pages, Keynote и Numbers функциите. Функцијата на соработка во реално време која е веќе достапна во office пакетот на Apple сега е достапна и за корисниците кои ја преферираат програмата на Microsoft. Ова доцнење не би требало да влијае на корисноста на оваа неодамна претставена функција бидејќи Office е темел на сите канцелариски програми.

Работата е прилично едноставна – во теорија: само создадете документ кој сакате да го поделите со другите. Во горниот денес агол притиснете „Share” и внесете ја мејл адресата на колегата со кој би сакале да соработувате, Документот би требало да се појави во споделениот фолдер за неколку секунди. Тогаш можете да почнете да работите заедно. Можете да им доделите различни бои на различните лица и можете да ја видите малечката сликичка на своите соработници. Тоа е се што ќе ви биде потребно.

Во реалност, не е така едноставно. Но, кога влеговме во ритам, беше лесно. Можеби не сме навикнати на рутината на Microsoft, како ни на користењето на Office. Можете да пронајдете соработување во реално време во вашите Word, Excel и PowerPoint програми. И има уште неколку нови функции во 16.9 верзијата.

Еве ги новите функции:

  • Автоматско складирање на Cloud.
  • Следење на верзијата за следните промени.
  • Подобра поддршка за Pivot Table во Excel.
  • Сечење на аудио и видео материјали кои се вишок во PowerPoint.
  • Можете да го употребите курсорот како „ласерски курсорот”.
  • Во Outlook сега можете да повлечете лево и десно за архивирање и бришење на песни.
  • Исто така, Outlook сега ги поддржува Google Calendar и Contacts.

Ако редовно го користите Microsoft Office пакетот, погледнете ги новите функции, се исплати да им се пружи шанса.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.