imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Промена на батерија по намалена цена!

Направи резервација и промени ја батеријата за 1.990 МКД.

Ќе можете да си играте со fidget спинерот во iOS 11


Баш како и што се очекуваше, првите обиди на програмерите во користењето на проширената реалност се објавени. Хит играчката за ова лето, fidget спинер исто така се наоѓа меѓу прилично основните софтвери втемелени на AR.

Веројатно сите слушнале за новата играчка со која сите си играат, fidget спинер. Оваа малечка направа можеше да се види насекаде на интернет во изминатите неколку денови, иако нема ништо посебно во неа за некој просечен човек. Fidget спинер е вртечки механизам, кој се темели на лежиште, а она што морае да го направите во основа е да го вртите околу неговата оска. Луѓето велат дека може да ве зарази многу брзо: еднаш кога ќе го подигнете, едноставно нема да можете да запрете да го вртите помеѓу прстите.

Овој феномен брзо беше прифатен од програмерите на апликации и веќе сега можеме да видиме некои основни функции во проширената реалност со помош на ARKit кој излезе пред една недела. Она што воглавно можете да го видите во овие видеозаписи е дека iPhone има прилично прецизно следење на движењата, за што Apple многу зборуваше на WWDC. Овие едноставни AR апликации кои се создадени во минатата година ги покриваат сите видови на подрачја: имаме виртуелни животни, зомни, игри на вештина, 3D графикони, мапи на теренот, и она што е најважно, фиџет спинери.

Секако, iPhone AR изборот ќе биде пософистициран од сите овие, и се надеваме дека ќе содржи многу корисни апликации со бројни игри кои ќе ги создаде целата оваа ситуација. Apple планира iOS да стане најголема платформа за проширена реалност на светот – и колку брзо ќе изглегува со надградби за OS на Apple телефоните, постои голема шанса тоа да се случи. Apple исто така има 16 милиони цоодушевени програмери кои конечно добија опкружување за програмери, за да ги максимизираат сите останати можности скриени во iPhone уредите.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј. - Кликнете овде!