imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

AirPods се продаваат толку брзо, Apple мора да го прошири капацитетот на производство


Apple се соочува со одредеми сериозни проблеми со снабдувањето. Главниот извршен директор на компанијата вчера изјави дека и покрај континуираното проширување на капацитетот на производство, не можат да произведат доволно AirPods слушалки со уникатен изглед.

Ако во последно време сте се обиделе да купите AirPods, можеби ќе ја искусите огромната побарувачка на производот. Досега слушалките беа достапни периодично и можеби ќе треба да почекате неколку недели за да ги добиете. Тоа не е случајност. По вчерашниот финансиски извештај, Тим Кук одржа конференциски повик заедно со Лука Маестри, каде двајцата рекоа дека има толку голема побарувачка за производот што не можат да ги задоволат потребите на клиентите.

Исто така, можеме да видиме неверојатен ентузијазам за AirPods. Околу 98 проценти задоволство на клиентите врз основа на истражувањето на Creative Strategy. Го зголемивме производствениот капацитет за AirPods и многу напорно работиме за да ги донесеме до клиентите што е можно побрзо, но сепак не сме во состојба да одговориме на силното ниво на побарувачка.

Тим Кук исто така одговораше на прашања на новинарите за кинескиот VPN случај. Тој посочи дека се заштитени со законите на САД (тоа исто така значи дека не се заштитени во Кина) и се што прават е само да соработуваат со владата. Тој исто така го спомена проектот за само-возечки автомобил и употребата на AI апликации.

Извор: MacRumors

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.