imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

AirPods се втор најпродаван производ на Apple на сите времиња


Според најновите статистички податоци на Above Avalon, AirPods може да ги означат како најуспешни првите две години во однос на било кој друг производ на Apple, освен iPad. Покрај тоа, побарувачката за производот постојано расте.

AirPods се несомнено една од најголемите приказни на Apple за успехот. Беа целосно нов производ во однос на тогашната линија производи, полни со возбудливи технологии и совршено соодветни за се попопуларниот тренд на носечки додатоци. Времето исто така беше одлично, многумина го избраа производот како подарок и тоа го прават дури и денес во време на празниците.

Овој пат, Above Avalon ја изрази побарувачката за производот со својата „AirPods станаа вирални” статистика. Од броевите заклучија дека по бројот на продадени предмети во кварталната дистрибуција, ниту еден друг производ на Apple не е толку популарен во рамките на првите две години од лансирањето, покрај iPad.

За да ги избегнеме несогласувањата: зборуваме само за првите две години, почнувајќи од датумот на лансирањето на производот. Ова во случајот на iPhone го означува периодот помеѓу 2007 и 2009. година, додека во случајот на AirPods, тоа е периодот помеѓу 2016-2018. Така на некој начин се искривуваат податоците дека интересите и отвореноста кон технологијата можат значително да се променат за 10 години. Во секој случај, тоа би можела да биде причината iPad да го преземе водството наместо iPhone, дури и ако iPhone е прв во поглед на вкупната продажба.

Бидејќи на фотографијата погоре можете да го видите бројот на предмети во зададени квартали, кои би можеле да бидат искривени поради сезонската побарувачка, исто така создадоа бројка која ја вклучува кумулативната статистика. Како што можете да видите, иако во помала мерка, AirPods и натаму се вториот најдобро продаван производ, ако е точна проценката од 20 милиони продадени производи (Apple непрестано одбива да ги сподели официјалните продажни броеви за AirPods.)

Сето тоа може да се види на податоците на пребарувањето. Посматрајќи ги врвовите на побарувачка во текот на празниците, можеме да видиме дека една година по лансирањето, бројот на Google пребарувања се дуплирал, а две години подоцна бил пет пати поголем. Поради тоа, не е претерано да се каже дека AirPods се вистинска приказна за успех, и покрај фактот дека производот не е ажуриран во овој период.

Извор: Above Avalon

 

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.