imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ако просторот на Mac ви е преполн, притиснете го ова копче


Ако просторот за складирање на Mac ви е преполн, почнуваат да се случуваат чудни работи. На пример, се случува да не можете едноставно да го испразните Trash, што е прилично бизарно. Или не?

Пред неколку дена моја колешка забележа дека нејзиниот Mac е преполн со што системот почнал многу необично да се однесува. Ако просторот за снимање во целост е пополнет, не можете да го испразните Trash, iCloud не работи како обично, и по секоја логика не можете да ги снимате документите на кои работите. Се работи за навистина чуден феномен, посебно затоа што корисникот не забележува дека просторот за складирање е полн, бидејќи SSD не забавува.

Што може да се направи во такви ситуации? Нема причина за загриженост! Постои решение. Најбаналата опција е повторно да го стартувате компјутерот, а во потешките случаи ќе треба да се префрлите во сигурниот начин на работа. Во принцип, во текот на повторното стартување се бришат сите кешови и така се ослободува простор за складирање. Се што треба да притиснете е Shift откако повторното ќе го стартувате. На тој начин компјутерот ќе Ве префрли во сигурниот начин на работа. Испразнете го Trash и избришете ги сите непотребни документи. Потоа повторно покренете го компјутерот.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.