imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Apple вработува за мистериозна работа на мистериозна интернет страна


Специјалистите за регрутирање на Apple ќе се ангажираат за не толку добро опишаната позиција која има огромна одговорност на начин што би одговарал на било кој шпион од филмовите на заговор. Првиот чекор за аплицирање за оваа работа е: мора да ја пронајдете скриената интернет страница со објавувањето на работното место.

Сигурно секој што има слушнато за приказни во кои тајната агенција вработува шпиони со криење на различни видови на загатки преку интернет. Ако некој сам може да ги реши сите загатки, се претпоставува дека лицето ќе се покаже добро во работата и во она што агенцијата би сакала да го направи. Па така и Apple бара вработените да се ангажираат на многу сличен начин за една сосема мистериозна позиција со голема одговорност.

Се разбира регрутирањето за сега е добро, тајната интернет страна е тајна само додека некој не ја најде. Не само што уредникот на ZDNet Zach Whittaker го пронајде веб-сајтот, тој исто така за многу кратко време го сподели со целиот свет на интернет за тоа како можете да најдете тајна работа со објавување на URL-то us-west-1.blobstore.apple.com. Откако беше објавен овој линк Apple веднаш го повлече.

За среќа, интернетот не заборава, па сега можете да погледнете за што е ова мистериозно објавување на работа.

Здраво! Ти не имаш пронајдено. Ние бараме талентиран инженер за развивање на критичната инфраструктурна компонента која треба да биде клучен дел од екосистемот на Apple.

Колку е критично?

Data capacity: Exabytes (Ed: 1 exabyte = 1,000 petabytes = 1,000,000 terabytes)
Servers: Tens of thousands
Disks: millions
– reads the beginning of the ad.

Остатокот од објавата детално ги опишува очекувањата на идниот вработен, а исто така дава и многу нејасен опис на тоа што би правеле во иднина. Сепак, овој дел има само прашања како: “Дали би сакале да ги имате сите предности на мал тим со ресурси на една голема компанија?” Или “Дали сакате да работите во една од најголемите светски средини за обработка на податоци?”, и други слични работи. Ние наавистина не можеме да претпоставиме за што ќе им служи овој инженер од оваа објава.

Ако сакате да ја погледнете архивираната верзија на објавувањето, можете да кликнете овде. Во забелешката, доколку се сметате повикани на оваа работа, не двоумете се да го испратите во вашето CV на оваа e-mail адреса blob-recruiting@group.apple.com; Регрутирањето би можело да биде сеуште во тек, и покрај тоа што веб-страницата веќе е низ цел свет.

Извор: 9to5mac

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.