imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple: iPhone XR е најуспешен од сите нови iPhone уреди


Тоа е прилично убава и уверлива изјава, но без бројки кои би можеле да ја докажат нејзината вистинитост, тоа е само уште едно тврдење на Apple.

Greg Joswiak, потпретседател за маркетинг, неодамна одговараше на прашања на CNET. Ако од интервјуто можевме да научиме една работа, тогаш е тоа дека навистина ја заслужил оваа титула за шеф на маркетинг. Кога мораше да ги прокоментира гласините за слабата продажба на iPhone XR, го изјави следното:

“iPhone XR беше нашиот најпопуларен iPhone, и тоа од денот кога стана достапен”.

Не се сомневаме во вистинитоста на неговата изјава. Од една страна, моментно најдобриот iPhone има одличен однос на цената и квалитетот. Од друга страна, се работи за супер уред кој не не изневери во текот на тестирањето.

Единствениот проблем со оваа реченица е тоа дека без точни бројки, не значи ништо. Но, совршена е за избегнување. Затоа што постои разлика, ако е најпопуларен телефон во целата понуда, бидејќи сите останати доживеале неуспех и ако успеал да ги надмине дури и оние уреди кои се моментно на врвот.

Извор: The Verge

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.