imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple Music – домот на класичната музика


Ако сакате да слушате класична музика, веројатно ќе барате други извори отколку Apple Music. Сепак, треба да проверите и таму, бидејќи од сега, еден од најпознатите музички издавачи ќе започне сопствен дел во услугата.

Иако постојат многу класични музички албуми достапни на различни музички стриминг сервиси, ова не е нивниот главен профил. Не е изненадување што воопшто нема музика од Бах вклучена во било која од рекламите на Apple Music ….

Но, постои огромна заедница која би сакала да слуша класична музика и на современите платформи. Одделот за класична музика на Apple Music, кој ќе биде уреден од светски познатиот Deutsche Grammophon, би можел да биде совршен за нив.

Германскиот издавач на музика беше основан во 1898 година од пронаоѓачот на грамофонот, Emile Berliner. Во текот на повеќе од 100 години работење станаа значаен член на општеството на класичните музички љубител и едно од најголемите имиња во индустријата. Тие се совршен пример за препорачување на музика.

Нивната селекција ќе се најде на Apple Music некаде оваа недела, а листата на издавачот ќе биде достапна под табот Browse и ќе биде редовно освежувана со различни содржини.

На пример, визуелните албуми што значат и аудио и визуелно задоволство за корисниците. Прв би можел да биде Ромео и Јулија од Charles-François Gounod, кој првпат беше претставен во 2008 година на фестивалот Музика и Драма во Салцбург.

Извор: MacRumors

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.