imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple уреди за побеспрекорен тек на работниот процес


Во своето најново видео, компанијата демонстрира како користењето на екосистемот на Apple може да помогне во работата на целата компанија.

Ова има многу предности во секојдневните процеси, доколку една компанија ги користи само уредите на Apple и ги интегрира длабоко во работниот тек. Не е лесно да се прикажат сите предности на Continuity, но следниот краток филм тоа го прави совршено.

Според приказната, тим од четири вработени има шанса да му го претстави својот нов концепт на големиот шеф: заоблена кутија за пица – која всушност беше патентирана од Apple пред неколку години. Единствениот проблем е што имаат само два дена да го усовршат целиот концепт, кој на почетокот е само скицирана идеја на салфетка.

Во случај на таков краток рок, многу значи беспрекорната работа на зададените апликации, групните FaceTime повици, AirDrop и Siri. И исто така работат на Microsoft Excel, бидејќи сметководителите користат PC компјутери…

Видеото ja покажува целата палета на Apple уреди: покрај MacBook и iMac, многумина користат и iPad-и. Целата приказна не е претерана, ги користат уредите за вистински задачи. Очигледно, главно за креативните задачи со Apple Pencil. Има Apple Watch за зафатениот татко и очигледно на iPhone-от ѕвони аларм по неколку часа спиење.

Видеото е навистина извонредно, може да ги привлече и оние кои претходно не ги користеле производите на Apple. Оние кои секојдневно ги користат уредите на Apple може да потврдат дека го прават процесот на работа побрз и полесен. Доста охрабрувачки да знаете дека вреди да се потрошат малку повеќе пари на хардвер во една компанија.

И како што покажа Apple, ако уредите се брилијантни заедно, тогаш луѓето одлично соработуваат.

Сепак, вистинските прашања останаа неодговорени: дали на шефот му се допадна? Дали навистина заштедува простор?

 

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.