imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple Watch повторно ве предизвикува за Денот на планетата Земја


Продолжувајќи ја традицијата почната во 2017. година, Apple почнува активности по повод Денот на планетата Земја со нов предизвик, кој ве поттикнува повеќе да се движите за да освоите значка.

Знаеме дека компанијата презема се за да го намали негативното влијание на околината и дека пробува да го направи своето производство еколошки што е можно поприфатливо. Не изненадува дека неколку пати беа именувани како најзелена технолошка компанија.

Истовремено ги поттикнуваат и своите корисници да го освестат однесувањето кон околината, па ни оваа година не заборавија на Денот на планетата Земја. Минатата година собравме неколку интересни факти за тој ден.

Како и минатите две години, доволна ви е вежба од 30 минути за да освоите значка. Само снимете ја на 22. април во било која апликација, која може да се синхронизира со апликацијата Health.

Ова е веќе трет предизвик оваа година. На Свети Валентајн можевте да освоите значка ловејќи љубов, а на Денот на жената беше доволно да ги славите жените.

Дали сте ги освоиле сите значи досега?

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.