imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Автоматско бришење на гласовните записи во iOS 12


Во iOS 12, исто така, се менува и начинот на бришење на гласовните записи. Добри вести, бидејќи тоа е позитивна промена. Ќе имате шанса да ги автоматизирате бришењата на уредите што работат на iOS 12.

Така можете да спречите да се наталожат несаканите записи и вашиот простор за складирање нема да биде полн. Погледнете го нашиот текст и научете како да ја поставите оваа функција во рок од неколку секунди.

Како што веќе објаснивме во еден претходен текст, Voice Memos не само што доби нов дизајн, туку и беше збогатен со нови поставки. Apple целосно го редизајнира Voice Memos во iOS 12, со цел да биде поинтуитивен. Има неколку функции кои обезбедуваат нови можности за корисниците во врска со квалитетот на звукот и автоматското бришење на гласовните записи. Очигледно, ако сте личност која сака да биде приврзана кон одредени работи или да ги собира, можете да ги задржите засекогаш.

Ајде да ги видиме чекорите:

  • Одете во ‘Settings’ во менито
  • Скролајте надолу и притиснете на ‘Voice Memos’
  • Потоа треба да притиснете на ‘Clear Deleted’
  • Имате повеќе опции да изберете во поглед на времето на бришењето: Веднаш / По 1 ден / По 7 дена / По 30 дена / Никогаш
  • Дали ја користите Voice Memos?

Извор: igeeksblog

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.