imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Божиќната реклама на Apple сигурно ќе ве размрда


Освен што се работи за одлична анимирана реклама, сега можете да видите и како поминало снимањето, уредувањето, креирањето на целата атмосфера и музиката.

Apple на својот YouTube канал ја објави анимираната реклама Holiday – Share Your Gift, и тоа надополнета со четири видеа за тоа како самата реклама настанала. Овие снимки се можеби и поинтересни од самата реклама, иако и таа е прекрасна, со одлична божиќна атмосфера во вистински стил на Apple.

Благодарение на оние видеа што покажуваат што се случувало зад камерите, имаме увид во процесот на создавање на оваа три минути долга анимација. На неа напорно работеше голема екипа луѓе. Изработија вистински пејзаж на градот, графичките уметници го анимираа и оживеаја ликовите, а беа потребни и режисер и камерман, како на било кој филм.

Покрај тоа, ги претставија и луѓето заслужни за поедините делови на конечното дело. На пример, музиката настанала со помош на iPhone.

Боите беа прилагодени на MacBook Pro.

И се беше уредено на iMac.

Според мое мислење, ова е анимација достојна за филмска награда.

 

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.