imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Дали ви недостига Home копче? Не грижете се, доаѓа виртуелно!


Дозволете ми да ви покажам поставка, со помош на која ќе можете да си го вратите вашето уникатно iPhone Home копче на оние уреди на кои повеќе не им е во функција .
Да не зборуваме дека оваа поставка може да ни се најде како помош во случај на неисправност.

Лесно може да се случи, поради некоја причина, копчето на постарите iPhone уреди да се расипе, па сте загрижени за тоа колку би ве чинела поправката или како ќе може да функционира уредот без тоа. Сепак, нема за што да се грижите, бидејќи во iOS има вградена опција која служи како совршено решение за такви случаи.
Се што треба да направите е:

  • Отворете Settings.
  • Кликнете General, а потоа кликнете Accessibility.
  • Побарајте го менито AssistiveTouch.
  • AssistiveTouch ставете го во зелена позиција за да го вклучите.

Доколку копчето воопшто не работи, едноставно кажете му на Siri да вклучи ” AssistiveTouch”. Во случаj вашиот англиски да звучи како германски, само рестартирајте го вашиот телефон и веднаш преминете понатаму од почетното мени.

Извор: MacRumors

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.