imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Еве што се случува со вашите мејлови, адресирани на Tim Cook


Дури и ако е повеќе од изненадувачки, сите пораки испратени до Tim Cook ќе бидат прочитани. Некои нив ќе ги прочита самиот CEO, додека другите ќе бидат прочитани од асистентите. Покрај тоа, обрнуваат внимание на вашите зборови…

Веќе некое време можеме да претпоставиме дека Tim Cook има прилично строг дневен распоред. И тоа не само што ја води највредната технолошка компанија на светот, туку затоа што и самиот сподели неколку детали во текот на годините. Знаеме дека станува во 3:45 часот, вежба, јаде малку мисиркина шунка или житарици со бадемово млеко без шеќер и чита пораки.

Многу пораки… Отприлика помеѓу 7-800 секое утро, пред да отиде на работа.

Имајќи на ум дека неговата официјална мејл адреса е јавна (tcook@apple.com), не е изненадувачки што секој може да му испрати порака во било кое време. Но, што се случува со тие пораки? CNBC го истражуваше токму тоа и успеа да пронајде двајца бивши вработени, кои споделија неколку детали со нив.

Според нивните зборови, постои личен асистент кој прво ќе ги прочита сите пораки и потоа ги избира тие 7-800 пораки кои Cook ги чита на почетокот на денот. Пораките кои асистентот не ги избира се проследуваат до читателите на пониски нивоа (и нивните асистенти).

Тука поминуваат низ уште еден круг на избор и така натаму, и така натаму. Меѓутоа, претходно или подоцна, сите пораки се обработени и прочитани, дури и ако само помал дел од пораките всушност добијат одговор. Оние најсреќните ќе примат одговор потпишан од самиот Tim Cook.

Пораките се толку важни во Apple, еден од изворите вели дека тоа е причина поради која Apple Watch сега е уред ориентиран кон здравјето. Тврдат дека првата верзија не требала да биде таква. Но, повратните информации на корисниците за тоа како уредот спасувал живот го преплавија Apple. Потоа компанијата сфати дека во здравствената индустрија постои огромен потенцијал и го насочи развојот на Apple Watch во тој правец. А кој знае што ќе пристигне…

Поради тоа, слободно испратете му порака на Tim Cook, бидејќи можете да бидете сигурни дека некој ќе ја прочита и дека вашиот труд нема да биде залуден!

Извор: CNBC

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.