imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

FaceTime повик со Apple Watch


Не само што можете да примате повици од вашиот провајдер на услуги на вашиот Apple Watch, туку можете да примате и FaceTime повици. Да погледнеме за што станува збор!

Се сеќавам кога нашиот колега, Хордон го купи својот прв Apple Watch, и во тие денови како невин корисник на паметниот часовник, проба да повика некого од неговиот Apple Watch на улица, во сред бел ден. Мора да истакнам дека тоа не беше само чудно тогаш, туку би било прилично чудно и денес: човек со сомнителен пoглед во очите кој разговара со својот гласен часовник: можете ли тоа да го замислите?

Па, со овој чекор би можел да откријам за што не би требало да ја користам оваа функција, но понекогаш е полесно дома да го допрете вашиот Apple Watch, отколку да го побарате телефонот. Apple Watch е корисен за појдовни и дојдовни повици, па дури за FaceTime. Тоа можете да го направите на два начина:

Со помош на Siri:

  1. Речете: Hey Siri! Или притиснете ја и држете ја Дигиталната круна.
  2. FaceTime (име на контактот)

Со помош на менито:

  1. Отворете ја апликацијата Phone
  2. Притиснете на Контакти
  3. Изберете контакт
  4. Кликнете на Phone иконата и потоа притиснете FaceTime Audio

Гледате? FaceTime повиците со вашиот Apple Watch се толку едноставни!

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.