imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

FiLMic Pro – Суштината на снимањето филмови


Камерите вклучени во iPhone уредите секогаш биле со врвен квалитет. А неодамнешната надградба на технологијата ги направи способни за снимање на неверојатни фотографии. Покрај фотографирањето, исто така можете да креирате кратки видео инсерти, за што ви е потребна соодветна апликација. Со FiLMiC Pro можете да ги подигнете перформансите на вашата камера на следно ниво.

Сегашните опции на камерата и она што ни го пружаат iPhone уредите се прилични неверојатни. Не е изненадувачки што iPhone не е само играчка за фотографите аматери, туку е совршено корисен и за професионална употреба.

Сега ќе ви ја претставиме една од најпопуларните апликации за камера на App Store: FiLMiC Pro.

Еве ги само неколкуте најдобри функции:

  • Три начини на снимање: Стандарден, рачен и хибриден.
  • Вертикален и хоризонтален начин на работа.
  • Зумирање со променлива брзина.
  • Прилагодливо time-lapse снимање.
  • Можност на прилагодување на поставките на видеата во текот на снимањето.
  • Стабилизација на сликата.
  • Големи брзини на рамките од 60, 120 или 240 fps, зависно од уредот.
  • Поддршка за хардвер од трета страна: нпр. DJI OSMO Mobile.

А тоа се само некои од многубројните функции на листата. Освен прилагодливите лични поставки, корекциите на боите и останатото, таа содржи мноштво опции кои вашиот iPhone би можеле да го направат достапен за професионална употреба.

Не е баш најевтина апликација. Преземањето ќе ве чини 14.99 долари, но ако ви е потребна апликација како оваа, брзо ќе го вратите вложеното.

Како ви се допаѓа, користите ли нешто слично.

Преземете ја FiLMiC Pro од App Store (iPhone, iPad – 14.99 долари)

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.