imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Final Cut Pro X доби поддршка за додатоци од трети страни


Од сега ќе можете да користите workflow додатоци од трети страни во популарната програма на Apple за уредување видеа.

Apple вчера најави дека по следната надградба,Final Cut Pro X ќе има поддршка за workflow додатоци од трети страни, и дека ќе можат да се употребуваат во рамките на интерфејсот за уредување. Тоа значи прилично тесна интеграција – на пример, ќе можете да ја повлекувате медиумската содржина во библиотеката на Final Cut Pro, лесно да ја стартувате и да ја синхронизирате помеѓу самата програма и додатоците.

Сите тие додатоци можете да ги преземете во Mac App Store, а Apple и самиот состави една колекција на избрани додатоци (но и бројни други корисни апликации за снимки). На пример, имаме додатоци како Frame.io, кој ја подобрува постпродукцијата, Shutterstock за прегледување на снимките или CatDV за управување со медиумските додатоци.

Помеѓу останатото, најновото ажурирање за Final Cut Pro донесува и други корисни иновации, од намалување на вревата, преку групното делење, па се до новиот лебдечки прозорец за кодирање на времето. Ако сте заинтересирани, задолжително проверете за што се работи.

Извор: Apple

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.