imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12: Родителската контрола во онлајн просторот победува се


За среќа, iOS 12 донесува многу нови функции и возбудливи иновации во животот на корисниците на iPhone. Истото вреди и за родителите кои сакаат да ги држат своите деца на око и да знаат колку време поминуваат пред екранот – тука ќе им помогнат алатките на iOS.

Во новата верзија на iOS, можностите за Родителска контрола и управување со Ограничувањата донесуваат промени. Овие функции сега се преместени и имаат ново име. Придружете ни се во откривање на новите поставки и методи за управување со семејните уреди со помош на iOS 12.

Родителскиот надзор претходно беше сместен во Ограничувањата, а се поставуваше преку Settings  > General. Меѓутоа, сега оваа функција доби нов облик, и името Screen Time.

Ако сте ја инсталирале бета верзијата на iOS 12, еве како можете да дојдете до Родителската контрола и Ограничувањата ма својот iPhone или iPad:

  1. Одете на Screen Time во Поставките.
  2. Кога тоа ќе го направите прв пат, на екранот ќе ви се појави опцијата „Set up as Parent“, па притиснете на тоа.
  3. Следите ги упатствата и додајте ги ограничувањата кои ги сакате (App Limits, Content & Privacy) и поставете родителска лозинка.
  4. Во случај подоцна да сакате да промените некои поставки, само одете на Screen Time во Поставките.

Тука е и втората можност – контролирање на уредот преку сметка на iCloud, односно Делење со семејството. Одете на Поставки > Вашето име > Делење со семејството > Screen Time и немојте да заборавите да обрнете внимание на тоа колку вашите деца поминуваат време пред екраните.

Извор: 9to5mac

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.