imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12: Како да додадете второ лице на Face ID


Како што на Touch ID можете да додадете отпечатоци од повеќе лица, така и на Face ID можете да поставите повеќе лица во рамките на iOS 12.

Меѓутоа, се уште нема официјални информации за тоа дека Face ID би можел да поддржува повеќе корисници. Сепак, тоа би можело да стане релевантно прашање ако навистина биде лансиран iPad Pro со Face ID.

Сепак, можете да ја подобрите работата на својот Face ID со додавање на ново лице, на пример ако морате да носите маска на работа.

Еве како да додадете ново лице во Face ID:

  • Одете на Settings.
  • Побарајте Face ID & Passcode.
  • Внесете ја својата лозинка.
  • Притиснете Set Up an Alternative Appearance и додајте ново лице.

Можам ли да додадам лице на други корисници за автентикација?

Па, како што беше случај со Touch ID, оваа опција постои и за Face ID. Ако може да им се верува на коментарите на корисниците, овој метод функционира, иако Apple не се огласи по тоа прашање.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.