imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12: Како да пребарувате песна со стихови


Функцијата која ќе го направи поубав животот на љубителите на музиката е веќе достапна во iOS 12 бета: отсега натаму, имаме можност да пребаруваме песни со стихови во Apple Music. Да видиме како тоа функционира!

Речиси е сигурно дека сите се нашле во ситуација кога се сеќавате само на мал фрагмент од одредена песна, но едноставно не можете да го дознаете официјалниот наслов. Беа направени многу обиди со цел да се реши ова прашање: без оглед на тоа што мислат многумина, SoundHound никогаш не функционираше за мене.

Нова корисна карактеристика на Apple Music им овозможува на корисниците во iOS 12 да пребаруваат одредени песни со впишување на текстот. Треба само да следите неколку прилично едноставни чекори:

  1. Отворете го Apple Music на вашиот iPhone.
  2. Притиснете на лентата за пребарување и напишете фрагмент од текстот.
  3. Изберете дали сакате да пребарувате во музичките албуми на Apple Music или во вашата сопствена библиотека.
  4. Притиснете OK и сте завршиле.

 

Потоа Apple Music ќе ги прикаже резултатите за вас и ќе можете да пристапите до целиот текст од песната.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.