imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12: Вклучување на синхронизацијата на Voice Memos на iCloud


Покрај бројните други нови функции, iOS 12 донесува и сосема нова верзија на апликацијата Voice Memos. Од сега можете лесно да ги синхронизирате своите гласовни потсетници на iCloud. Ќе ви покажеме како тоа да го направите!

Новата апликација Voice Memos донесува бројни одлични функции што претходно и недостасуваа: можете да го прилагодите квалитетот на звукот, да поставите автоматско препознавање и да ги дуплирате, па дури и да ги синхронизирате сите потсетници на iCloud. Еве што треба да направите:

  • Отворете Settings.
  • Притиснете Apple ID на врвот.
  • Одете на својата Apple ID страница.
  • Притиснете iCloud.
  • Побарајте Voice Memos.
  • Притиснете го прекинувачот од страна за да ја овозможите синхронизацијата.

Од сега сите ваши гласовни потсетници ќе се синхронизираат на вашиот iCloud, па нема да треба да се грижите за губење на податоците.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.