imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Исклучете ги повиците на чекање на iPhone


Ви здодеа да добивате повици додека разговарате? Исклучете ги повиците на чекање!

Никогаш не разбрав која е поентата на оваа функција. Зошто да пуштите некого да чека додека разговарате со некој друг? Можеби вам оваа функција ви треба, но мене не. Меѓутоа, ако и на вас ви здодеа, еве начин како да се ослободите од неа во само неколку чекори.

  • Отворете Settings.
  • Одете на менито Phone.
  • Притиснете го менито Call Waiting.
  • Оневозможете ја таа опција.

Од сега, кога некој ве повикува додека разговарате, ќе се слушне звук на зафатеност, па може да проба да ве повика подоцна.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.