imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

iPhone-iTunes

Како да ја избришете безбедносната копија од Вашиот iPhone преку iTunes


Можете да направите безбедни копии од Вашиот уред на Вашата iCloud корисничка сметка или директно на Вашиот компјутер со помош на iTunes. Доколку го избравте iTunes, ќе Ви покажеме како да ги избришете сите непотребни датотеки.

Понекогаш или можеби секогаш потребно е да имате направено безбедносна копија од содржината на Вашиот iPhone или iPad. Ова го препорачуваме да го направите дури и кога го ажурирате Вашиот софтвер. Доколку имате Wi-Fi мрежа и доволно простор на iCloud, ќе можете да направите безбедносна копија директно од iPhone или пак со Lightning кабел да ја направите истата со помош на iTunes.

iTunes ќе ги зачува сите датотеки локално, што може да значи дека Вашиот простор на компјутерот за не толку кратко време ќе биде намален.
Овие датотеки можете да ги избришете на следниот начин:

  • Отворете го iTunes
  • Откако ќе го отворите влезете во Preferences
  • Изберете ја картичката Devices

Од тука можете да ги пронајдете сите безбедносни копии и можете да ја проверете временската ознака за кога оваа копија има настанато. Изберете ги постарите копии кои повеќе нема да ви бидат потребни и потоа притиснете – Избриши.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.