imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да блокирате веб-страници на Safari на iPhone и iPad


Можете да блокирате некои страници на Safari на iPhone и iPad, на пример за да спречите вашите деца да имаат пристап до одредена содржина. Ќе ви покажеме како тоа да го направите!

Денес стана практично нормално децата од најрана возраст да почнат да ја користат технологијата. Меѓутоа, тоа треба да се работи одговорно. Веќе ви покажеме како можете да поставите родителски надзор, а сега ќе ви објасниме како можете да ги блокирате страниците на Safari.

За среќа, потребно е да се направат само неколку чекори:

  • Отворете Settings.
  • Одете на General.
  • Кликнете на Restrictions.
  • Притиснете Enable Restrictions.

Сега треба да внесете четирицифрена лозинка со која подоцна можете да ги оневозможите поставените ограничувања или да ги промените. Во продолжение можете да изберете помеѓу неколку опции. Во овој случај, направете го следното:

  • Отворете веб-страници во табот Дозволена содржина.
  • Притиснете Ограничи ја содржината за возрасни.

Со овој чекор веднаш сте го оневозможиле прикажувањето на милиони страници на Safari, а ако сакате, можете и натаму да ги прилагодите ограничувањата. Во табот „NEVER ALLOW“ можете да додадете интернет страници на кои дефинитивно сакате да им забраните пристап. И тоа е се, готови сте!

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.