imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да ги избришете Apple ID и мејл адресите на Apple TV


Ако поседувате Apple TV, веројатно ќе се најавите со вашиот Apple ID за да преземете апликации од App Store.

Се разбира, овие идентификатори се снимени за да се овозможи подоцнежното користење на Apple TV без повторно влегување во системот. Но, ако сакате да ги отстраните, следете ги точките подолу!

 1. Отворете Settings.
 2. Изберете Accounts.
 3. Изберете iTunes and App Store.

На следната страница можете да додадете нов Apple ID. Подолу ќе гo пронајдете вашиот постоечки Apple ID.

 1. За да го отстраните Apple ID, кликнете на Trash иконата веднаш до него.
 2. Кога ќе биде побарано да потврдите, кликнете на опцијата Delete.
 3. Ако сакате да се вратите на поставките, кликнете на Menu копчето.

Како да ги избришете претходно користените пораки на вашиот Apple TV уред?

 1. Отворете Settings.
 2. Притиснете на General.
 3. Изберете “Претходно користени пораки”.
 4. Кликнете на копчето Edit за да избришете е-пошта.
 5. Кликнете на Trash иконата до електронската пошта што сакате да ја избришете.
 6. Кога ќе биде побарано да го потврдите бришењето, притиснете Remove.
 7. Притиснете Done кога ќе завршите со отстранувањето на е-пораките и потоа вашето Menu копче за да излезете од екранот

Ако сакате да ги отстраните сите е-адреси, изберете Remove all. Кога ќе се побара да го потврдите отстранувањето, кликнете Remove.

Се надеваме дека имавме шанса да ви помогнеме со нашата статија за бришење на Apple ID и мејловите од вашиот Apple TV.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.