imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да ги избришете контактите на iOS


Звучи прилично едноставно, но малку скриено. Во секој случај, дозволете да ви покажеме каде можете ова да го пронајдете.

Знам дека звучи малку без врска, но до скоро успевав да потрошам премногу време на барање на оваа едноставна функција на iOS, кои многумина ја знаат како:

Delete Contacts.

На секои неколку месеци, ги преуредувам своите контакти, но повремено ќе заборавам каде да ја пронајдам оваа банална опција за бришење. Веројатно сум глуп, но местото каде што Apple ја смести оваа функција не е толку просто за мене и едноставно не можам да го запаметам. Значи, еве краток преглед на чекорите, во случај да не сум единствен кој постојано заборава на тоа:

  • Отворете ја апликацијата Phone.
  • Кликнете долу на Contacts.
  • Кликнете го контактот кој би сакале да го отстраните и во горниот десен агол притиснете Edit (да, тоа е она што секој пат го заборавам)
  • Скролајте до дното на страницата и изберете ја опцијата Delete Contact.

Сега веројатно знаете како да продолжите… Магично е!

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.