imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да ги прилагодите шаблоните за картички на Mac


Можете да го прилагодите шаблонот на картичката за апликацијата Контакти на Mac. Откако ќе поставите кои информации би требало да се појават, овие полиња можете да ги примените на сите контакти.

Кога креирате нов контакт, освен зададените полоиња како телефонскиот број и мејл адресата, можете да додавате и дополнителни полиња. Но, можете да додавате уште повеќе дополнителни полиња во вашите контакти. Можете да ги поставите во неколку чекори:

  • Отворете ја апликацијата Контакти
  • Во менито кликнете на Контакти
  • Изберете Поставки
  • Кликнете на шаблонот во скокачкиот прозорец
  • Додавајте или отстранете полиња

Отсега, сите ваши контакти би требало да изгледаат вака.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.