imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да ги ресетирате вашите AirPods


Ова веројатно нема да ви треба често, но во случај да ви затреба, ќе знаете како да го направите…

Иако ова не ни се случило, дури и AirPods можат да прават чудни работи и може да дојде до аномалии. И додека во слични случаи е доволно да се ресетира вашиот компјутер, решението не е толку едноставно кога се работи за AirPods. Сепак, тоа постои!

За да ги ресетирате AirPods слушалките, морате да ги следите овие упатства:

  • Наполнете ги слушалките и куќиштето.
  • Побарајте го единственото копче кое се наоѓа на задната страна на куќиштето. Тоа би можело да биде потешко отколку што мислите, бидејќи не е истакнато од површината и има иста боја како и куќиштето.
  • Отворете го куќиштето и продолжете да го притискате копчето неколку секунди. Во случај се да се направиле како што треба, LED индикаторот ќе почне да блеска со бело светло.

Тоа е се. Успеавте да ги ресетирате AirPods и отсега нема да биде препознаен како уред кој е поврзан со вашата iCloud сметка. Овој метод би можел да биде практичен во случај да сакате да ги продадете или да му ги дадете вашите AirPods на некој друг.

Извор: 9to5Mac

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.