imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да ги уредите фотографиите во апликацијата Messages


Најбрз начин за уредување на фотографиите е тоа да се направи во рамките на самата апликација Messages. Ќе ви покажеме каде можете да ја пронајдете таа функција.

Уредувањето на скриншотовите се појави помеѓу бројните корисни функции на iOS 11. Ако направите снимка од содржината на екранот и го притиснете приказнот на таа слика кога ќе се појави во долниот лев агол, можете веднаш да ја уредите или да уфрлите текст на неа. Оваа функција е достапна и за iMessages, иако е тешко да се пронајде.

За да ја уредите саканата фотографија, треба да ги следите следните чекори:

  • Отворете ја апликацијата Messages.
  • Пронајдете го разговорот и изберете ја иконата на камерата.
  • Снимете ја фотографијата или изберете некоја постара.
  • Притиснете ја фотографијата во полето на текстот.
  • Во долниот лев агол изберете Markup.

Кога ќе го довршите уредувањето, притиснете Save, па Done.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.