imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да го сопрете автоматското стартување на YouTube видеа


Иако некои корисници тоа го сакаат, поголем дел од нив сметаат дека автоматското стартување на видеата е најнапорна работа на светот. За среќа, ќе ви покажеме како можеме да ја вклучиме и исклучиме таа опција во апликацијата YouTube.

Оваа функција ми е на врвот на листата на најлоши работи во дигиталниот свет, веднаш зад скокачките реклами прозорци. Посебно ако се вклучени и звуците. Иако поголем дел од пребарувачите автоматски го блокира стартувањето на видеата, некои апликации тоа го допуштаат. YouTube е една од нив. За среќа, тоа може да се исклучи.

Кога е во прашање YouTube, постојат два вида автоматско стартување: видеа кои се појавуваат на почетниот екран и видеа кои се следни по ред во текот на слушањето/гледањето.

Двете опции можат лесно да се вклулчат и исклучат:

  • Отворете ја апликацијата YouTube.
  • Допрете го својот профил.
  • Одете на Settings.
  • Во делот AutoPlay лесно можете да ги вклучите и исклучите двете опции.
Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.