imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да испратите фотографии во iMessage


Неверојатно, но точно: во iOS 12 воопшто не е јасно како да прикачите фотографии во разговорот директно од апликацијата. Функцијата не недостасува, туку е некаде скриена. Дозволете ни да ви покажеме каде можете да ја најдете!

Во сегашната форма, iOS 12 се чини дека е доста стабилен, работи многу убаво, и покрај фактот дека досега беше издадена само првата јавна бета верзија. Функциите се одлични, батеријата е во ред, и се на се можам да дадам позитивни повратни информации.

СЕПАК…

Вработениот кој излезе со прекрасната идеја за реформа на прикачувањето фотографии, со право може да се соочи со 10 години затвор. Досега, веднаш до полето за текст требаше само да го притиснете табот за камера и Camera Roll, и веднаш се судиравте со сликата за преглед, по што можевте да одлучите дали да прикачите фотографија од постојните или самите да креирате некоја.

За жал, се чини дека на некој не му одговараше овој метод, така што отсега ќе можете да пристапите до него на друго место, што е сосема нелогично (всушност, верувавме дека ја отстраниле функцијата, но за среќа 9to5Mac успеа да не разубеди).

За да објасниме јасно, ако сакате да прикачите фотографија на разговор во iOS 12, треба да ги направите следните чекори:

  • Допрете ја иконата на App Store (!) (Не иконата на камерата како досега) веднаш до полето за текст.
  • Потоа притиснете ја иконата за апликацијата Photos (што стандардно треба да биде и левата икона).
  • На крајот треба да се појави Camera Roll и можете да изберете од саканите фотографии или да сликате некои и да прикачите што сакате.

Всушност, тоа е се – не е голема работа, само не разбирам зошто вакво нешто беше потребно. Веројатно малку сакаа да ја зачинат не толку популарната апликација iMessage…

Извор: 9to5Mac

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.