imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да ја замолчите Siri во iOS


Убаво од неа што постојано e достапна и подготвена да не услужи, но не не интересира секогаш нејзиното мислење…

Иако нејзината употреба е ограничена во Европа, Siri знае да биде корисна. Ја прашував за времето и барав да ми поставува аларми и други потсетници.

Кога нешто ќе ја запрашате или побарате, секогаш одговара на глас. А тоа не е секогаш потребно, подобро би било својата работа да ја одработи во тишина. За среќа, постои и таа опција!

Еве ја постапката:

  • Одете на Settings > Siri & Search.
  • Одете на Voice Feedback.
  • Тука можете да избирате помеѓу три опции:
  1. Always On: поради оваа опција секогаш одговара на глас.
  2. Control with Ring Switch: ако ви е замолчен телефонот, Siri нема да зборува. Единствено ако почнете разговор со „Hey Siri“ или ако смартфонот ви е поврзан со некој уред преку Bluetooth, со слушалки или CarPlay.
  3. Hands-Free Only: со изборот на последната опција, асистентката ќе ви одговара на глас само ако ја разбудите со наредбата „Hey Siri“ и ако телефонот ви е поврзан со некој уред преку Bluetooth, со слушалки или CarPlay.

 

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.