imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да поставите одговарање на пораките на iPhone


Можете да поставите одговори на пораките на iPhone, iPad и Apple Watch. За пропуштени повици можете да ја вклучите и опцијата Одговори со порака, а ние ќе ви покажеме каде можете да ја пронајдете во Поставките.

Се работи за стара, но исклучително корисна функција која ни овозможува на дојдовниот повик да одговориме со автоматски пораки. Веројатно многумина од вас веќе ја користат оваа функција, бидејќи таа им е прилично потребна на оние кои често се присутни на состаноци. Ако сакате да ја вклучите оваа опција, или да поставите нови пораки, тоа можете да го направите на следниот начин:

  • Отворете “Settings”
  • Пронајдете го и притиснете “Phone”
  • Кликнете “Одговори со порака”
  • Поставете автоматски одговори

Во текот на дојдовниот повик, притиснете го копчето  ‘Пораки’ и од трите претходно додадени пораки, изберете ја онаа која сакате да ја испратите.

Извор: iDownloadBlog

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.