imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да претворите е-пошта во Sticky Note на Mac


Благодарение на функција на macOS, можете да претворите порака од е-пошта во потсетник кој можете да го залепите на својата работна површина на Mac. Ќе ви покажеме како тоа да го направите!

На Mac има многу подобри опции од Mail, но оваа апликација има една корисна функција која ви овозможите да претворите порака од електронска пошта во sticky note. За таа магија се потребни само неколку кликови.

  1. Отворете ја апликацијата Mail.
  2. Изберете порака која сакате да ја залепите на работната површина.
  3. Изберете Mail во менито.
  4. Одете на Services.
  5. Изберете Make New Sticky Note.

Кога тоа ќе го направите, на работната површина ќе се појави поракапо во облик на потсетник.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.