imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да прилагодите screensaver на Apple TV


Благодарение на одличната функција на Apple TV, можете да ја персонализирате содржината на својот screensaver.

Забавната кутија на Apple пружа многу можности, а мене многу ми се допаѓаат зададените анимации на screensaver-ите на tvOS. Секако, можете да поставите и нешто по сопствен избор, па дури и некој албум на фотографии. Еве како тоа да го направите:

  • Одете на Settings.
  • Отворете го табот General.
  • Изберете Screensaver.

Во тоа мени можете да бирате помеѓу неколку опции, на пример сопствените и зададените фотографии, а можете да ја поставите и содржината на Home Sharing или некој сопствен албум. Потоа можете да ги прилагодите сите поставки врзани со активација на screensaver-от, а можете да поставите и дали screensaver-от да се вклучи додека слушате музика или подкасти.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.