imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да се изработат попрецизни потсетници во Calendar


Се кладам дека не сте знаеле како ова да го направите, иако е доволен само еден допир. 

Апликацијата Calendar со години напредуваше и добиваше нови функции, за кои веројатно не ни знаете дека постојат. Денеска со вас ќе споделам една таква, и одиме директно на работата: можете да поставите потсетници прецизни во минута во зададената апликација Calendar.

Кога ќе ја отворите апликацијата и ќе тргнете да додадете нов настан во некој датум, можете да поставите почеток и крај на бројчаникот, а на располагање ви се интервали од пет минути. Инаку не е вообичаени некој да планира состанок во 10:42 h, но секогаш постојат и такви потреби.

Значи, се што треба да направите е два пати да кликнете на денот на одржување на настанот и ќе ви се појави поделба на часот на минути. 

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.