imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да се промени стандардниот веб прелистувач на Mac


Safari работи добро, но многумина сакаат да користат и други веб прелистувачи. Ќе ви покажеме како да го промените стандардниот веб прелистувач во неколку прилично едноставни чекори!

Иако сум фанатичен корисник на Safari – дури и поради екосистемот – има многумина во нашата канцеларија кои сакаат да користат други прелистувачи наместо стандардното решение на Apple. Се разбира, компанијата ги развива своите уреди на начин, тие стандардно да треба да работат со сопствениот софтвер, а истото ова важи и за интернет прелистувачите.

Значи, ако користите решение од трето лице, тој нема да стане стандарден прелистувач. За среќа, ова лесно можете да го промените.

  • Отворете System Preferences.
  • Одете во General.
  • Потоа изберете го посакуваниот прелистувач од паѓачката листа Default web browser’

Видовте? Тоа едноставно. Отсега натаму, ако кликнете на линкот, страниците ќе се отворат токму таму.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.