imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Keynote Live – врвот на презентацијата


Оваа функција нè остави пријатно изненадени. Keynote Live е мулти-платформска услуга која им овозможува на сите да ја следат Вашата презентација на лаптоп, мобилен телефон или таблет. Ајде да видиме како тоа функционира!

Првично, сакав да пробам како точно функционира Keynote Presenter, бидејќи со години не го користев. Тоа беше поентата кога сфатив дека постои нова опција која дебитираше во последно време. Keynote Live е гениј!

Потоа им ја покажав на моите колеги (кои исто така не знаеја за програмата), потоа им го покажаа на луѓето кои дури и не слушнале за Keynote. Тие веднаш ја засакаа, па дојдовме до заклучок дека ќе вреди да се користи на долг рок.

 

.

 

Тоа е прилично едноставно. Гледањето презентација е обично иста: луѓето седат во сала за предавања или конференциска сала и ја гледаат проекционата маса, која е видлива или не. Во најлош случај не постои меѓусебен приказ на состаноците. Тоа е кога Keynote Live доаѓа во спас, што го прави возможно со врска што секој може да ја види презентацијата на сопствените уреди, што е уште поважно, тоа е мулти-платформска програма.

Иако не погледнав подлабоко во ова, па така не знам дали постојат други слични решенија. Сепак, Keynote Live обезбедува искуство слично на оние интерактивни “гласачки” апликации кои ги користат универзитетски студенти на предавања. Вашата презентација може да ја направите достапна за сите ако ги направите следните чекори:

1. Отворете ја презентацијата на Mac, iPad, iPhone или PC преку iCloud.com
2. Во горниот десен агол, допрете ја иконата “…”
3. Одберете “Use Keynote Live”
4. Одберете “Invite Viewers”, на овој начин можете да ја споделите презентацијата на AirDrop или да ја копирате врската и да ја испратите на iMessage или други системи за пораки и онлајн медиумски платформи.

Ако сакате на гледачите да им треба лозинка за да ја видат Вашата презентација, допрете More Options. Со ова решение, секој може, било каде, од било која алатка или преку прелистувачот, да се приклучи на презентацијата. Откако тоа ќе се направи, единственото нешто што треба да направите е да ја започнете презентацијата што најверојатно трае 15 секунди, ако зборуваме за Keynote, па дури и во случај на слајдови, треба да сметате со плус 15 секунди во однос на публиката.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.