imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Конечно: Spotify ќе биде достапен на Apple Watch!


Не можеме да веруваме дека по толку многу години чудото на крајот ќе се случи: Spotify ја тестира својата апликација за Apple Watch. Дали вредеше чекањето?

Откако беше претставен Apple Watch, речиси сите чекаат најпопуларната услуга за стриминг на музика да биде достапна на оваа платформа. Компанијата не успеа да го направи тоа досега. До таа мерка што еден програмер ентузијаст разви бесплатна алтернатива за Spotify, што се чинеше сосема употреблива и со квалитетен дизајн. Сепак, Spotty не можеше да стигне до корисниците поради проблемите со авторските права, што произлегуваат од сличното име, како и поради сличната платформа со оригиналната iOS апликација.

Да разјасниме, Spotify наместо да развие оригинална апликација за Apple Watch, го спречи програмерот да ја заврши работата наместо компанијата. За среќа, приказната не заврши во тој момент. Andrew Chang, програмерот зад Spotty (подоцна Snowy), пролетта минатата година објави важно соопштениеSpotify го контактирал со цел да креира нешто во иднина, во вид на соработка. За ова се проширија многу претпоставки и анонимни извори ветија информации до WWDC. Сепак, сега несомнено можеме да објавиме дека: апликацијата навистина ќе пристигне.

Имено, бета тестери на iOS апликацијата почнаа да добиваат пристап за користење на watchOS во последните неколку денови. Во сегашна форма, се чини дека можностите засега се доста ограничени и практично контролирањето на репродукцијата е единственото нешто што функционира, без многу потребната офлајн поддршка. Нема простор за разочарување, речиси сигурно е дека ќе пристигне врз основа на промо-видеото погоре. Не можам да дочекам!

Извор: The Verge

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.