imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Lady Misaki, јапонски декоративен камион | Shot on iPhone видео


Apple неодамна објави многу интересна реклама од категоријата „Shot on iPhone“ на својот YouTube канал. Јапонија, одлични камиони, приказна и – секако – сликање со iPhone среде ноќ.

Дали сте слушнале за јапонската традиција на давање на имиња на камионите и нивното украсување? Не сум ни јас, но убаво е да се знаат такви ситници.

Во ова видео, возачот на камион Kazuya Sekina раскажува приказна за својот камион, наречен Lady Misaki, и за целата таа субкултура. Убавите сцени и соодветната музика совршено ја надополнуваат неговата приказна и ја доловуваат атмосферата. Еве ја реклмата, иако речиси да се работи за краток документарец.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.