imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Лесно додади елементи од страничниот пребарувач на Вашиот “Dock”


Сакате да додадете брз пристап од вашиот Finder Sidebar до вашиот Dock? Еве како да го направите тоа!

Едноставна комбинација на копчиња ќе ви овозможи да го задржите секој елемент од Finder Sidebar на вашиот Dock. Тоа би можело да биде навистина корисно во случај на користење, на пример, различни фолдери на редовни бази. На овој начин не треба да ги прелистувате во Finder.

  1. Отворете го Finder прозорецот
  2. Во Sidebar побарајте го фолдерот или елементот што сакате да го прикачите на Dock
  3. Десен клик или држете го Control button и едноставно кликнете
  4. Изберете Add to Dock

Ако веќе не го користите, едноставно десен клик на Dock и отстранете го секундарно.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.