imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Луѓето оваа година потрошија многу на апликации за Black Friday


Годинашниот Black Friday ги собори сите рекорди на App Store. Ја завршија сезоната посилни за 20 проценти во однос на минатата година. Изгледа дека ерата на апликации се уште не е завршена.

ОчигледноBlack Friday подразбира и голема побарувачка за апликации, а не само физички хардвери. Луди редови се прават на виртуелните каси на сите веб продавници. Оваа година редовите беа подолги од било кога – така барем тврди Sensor Tower во последниот извештај.

Во САД корисниците потрошиле 52 милиони долари во App Store. Toa e 31,6% повеќе во однос на минатогодишните 39,5 милиони. Тоа е навистина извонредно, а така беше и ширум светот. Корисниците надвор од САД за време на Black Friday на апликации потрошиле 117,3 милиони долари.

Тоа се вкупно 169,3 милиони потрошени само на апликации, за само неколку дена. Мислам дека тоа доста зборува за однесувањето и животот на дигиталните потрошувачи.

Извор: AppleWorld.Today

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.