imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

macOS Mojave: Како да го исклучите приказот на сликата на екранот


Новиот компјутерски оперативен систем на Apple ги воведе можностите за сликање на екранот кои неверојатно не потсетуваат на iOS. Меѓутоа, ако не сте задоволни со новата функција, можете да ја вратите старата верзија. Ќе Ви покажеме како!

macOS Mojave несомнено е едно од ажурирањата на компјутерскиот систем на Apple, кој донесе многу спектакуларни промени. Не само што го сменија дизајнот со Dark Mode, туку исто така го сменија начинот на кој се прават слики од екранот. Новиот дизајн е повеќе сличен на методот што го знаеме од iOS: по правењето на слики од екранот, мал приказ од сликата се појавува на работната површина, при што може веднаш да се уредува.

Се разбира, оваа промена не е по сечиј вкус, па веројатно ќе има и такви кои нема да кажат здраво. Ако не сакате приказ на сликите од екранот, ова е тоа што треба да направите:

  • Притиснете CMD + Shift + 5.
  • Во средината на дното на екранот ќе се појави прозорец кој лебди.
  • Притиснете на десната страна и одберете Options.
  • Побарајте опција Show Floating Thumbnail и одберете ја на листата.
Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.