imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

MiniWiki – Wikipedia на вашиот зглоб


Во оваа прилика ви ја претставуваме апликацијата за Apple Watch, која би можела да ве претвори во вистински гик.

Сакате да изведете девојка во кино или на вечера и да ја импресионирате? На ручек сте со колеги и сакате со нив да споделите некоја интересна информација за блиска зграда? Или едноставно сакате да знаете се за населбата во која живеете? Ако знаете англиски и имате Apple Watch, потребна ви е уште само апликацијата MiniWiki и ќе бидете нов извор на информации во друштво.

Оваа апликација едноставно е пребарувач на WikiPedia за Apple Watch. Со други зборови, ви овозможува на зглобот секогаш да имате енциклопедија и во секој момент да можете да пронајдете одговор на прашање кое ве мачи. Исто така, апликацијата ја користи вашата локација и ве известува за популарните текстови врзани за местото на кое се наоѓате. Значи, во само неколку допири можете да откриете се за скулптурите и градбите кои ве опкружуваат, и за историските настани кои таму се случиле.

Можете да ја користите функцијата на диктирање или Scribble за пребарување. Но, за такви работи подобро употребете го својот iPhone. Бесплатната верзија на апликацијата функционира совршено, но постои и опција со плаќање која ви овозможува преземање и означување на страници. Единствениот недостаток е што можете да пребарувате исклучиво страници на англиски јазик.

Преземете ја MiniWIki од iOS App Store (Apple Watch, бесплатна, содржи IAP)

Извор: 9to5mac

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.