imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Нашалете се со вашите пријатели со помош на iMessage


Со помош на мал трик, лесно можете да ја измените функцијата споделување пораки преку iMessage. Ви го претставуваме добро познатиот и забавен начин за тролови.

Ако некогаш сте пратиле линк преку iMessage, можеби знаете дека апликацијата на Apple за споделување пораки оригиналниот облик го претвора во линк за прегледи. Во многу случаи се појавува слика, наслов и една реченица.

Во случај да го означите било кој текст на web страницата, а потоа кликнете Share, насловот ќе се промени во означен текст. Еве го и интересниот дел: многу од сајтовите имаат поле за пребарување каде можете да напишете што и да сакате. Ако внесената реченица ја истакнете, тогаш лесно можете да креирате лажни вести кои би можеле да претставуваат предмет на забава.

  • Отворете web страна на вашиот iPhone или iPad (ви препорачуваме да го свртите хоризонтално) и внесете било каков текст во пребарувачот.
  • Кликнете на Share, одберете iMessage како платформа и означете го примателот на пораката.
  • Потоа кликнете Send и вашата порака ќе биде прикажана и испратена со прилагодениот наслов.

Извор: MacRumors

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.