imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Накоро би можело да пристигне специјална понуда за App претплатници


Освен на новите клиенти, програмерите би можеле да дадат попусти за нивните постоечки и претходни претплатници.

Постојат многу гласини околу апликациите кои нудат претплати во App Store. Почнувајќи со видот на плаќање што Apple планира да го вклучи, заедно со сомнителните претплати со користењето на различни стратегии, па се до одговорот на Apple за овие злоупотреби. Сега, станува збор за нешто ново што на корисниците сигурно ќе им се допадне :

попусти за претплата.

Денес, огромни продажби се достапни повремено, како за време на Божиќ, Cyber Monday, Велигден или за време на било кој друг празник. Многумина имаат тенденција да ги добијат сите посакувани апликации во тие денови. Сепак, оние апликации кои нудат претплати не беа навистина вклучени во овие продажби и тие немаа многу шанси да привлечат повеќе клиенти. Имаа само една шанса: да обезбедат попуст за нови претплатници. Но, нивните сегашни и екс-претплатници не можеа да бидат целни групи.

Тоа е она што Apple ќе го промени со доаѓањето на iOS 12.2, бидејќи им дозволува на сите да го знаат тоа на својата веб-страница за програмери. Во иднина програмерите би можеле да обезбедат попусти за нивните сегашни и претходни претплатници и би можеле да користат и до 10 различни промотивни цени во исто време. Според новите регулативи, програмерите не треба да ги нудат намалените цени за сите. Исто така тоа претставува и опција за да се извршуваат A / B тестови и целни групи на корисници со различни попусти. Сега, тие би можеле да дознаат повеќе за нивната најисплатлива промотивна цена. Програмерите исто така ќе видат кои корисници ги откажале своите претплати и исто така би можеле да бидат и нова целна група.

Значи, обрнете внимание на апликации кои нудат услуги за претплата, попустите би можеле да бидат послатки од било кога. Исто така, не заборавајте дека намалените цени би можеле да траат мал временски период и наскоро би можеле да се вратат оригиналните цени.

Извор: TechCrunch

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.