imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Објавен е iOS 12.1.4


Пристигна поправката на проблемот со групните повици на FaceTime. Исто така, се работи за сигурносна надградба која им се препорачува на сите.

Корисниците минатата недела открија сигурносен пробој во текот на FaceTime повиците, а тоа го потврди и Apple, па услугата е оневозможена. Ова ново сигурносно ажурирање го решава тој проблем и повторно го овозможува користењето на FaceTime.

Напомена: оваа функција и натаму не е достапна за уредите со постари верзии на iOS, па надградба на системот е нужна за да можете да ја користите.

Еве што вели Apple за оваа надградба:

  • iOS 12.1.4 донесува важни сигурносни надградби и им се препорачува на сите корисници. 
  • За повеќе информации за сигурносната содржина на софтверските ажурирања на Apple, посетете ја страницата https://support.apple.com/kb/HT201222.

Иако оваа надградба не би требало да предизвика губење на податоците, направете си услуга самите на себе и не си играјте со оган. Направете сигурносен бекап на сите податоци од вашиот iPhone и iPad. Сите податоци можете да ги сместите на својата iCloud сметка, или на компјутерот преку iTunes. Грижливите корисници можат да ги направат и двете.

iOS 12 е достапен за следните уреди: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, петтата генерација на iPad, шестата генерација на iPad, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″ (двете генерации), шестата генерација на iPod touch.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.